3 mei 2017

Communicatie

Interne communicatie, externe communicatie, crisiscommunicatie: jij vraagt, ik draai. Als communicatiedeskundige ben ik verantwoordelijk voor content maken die gedeeld wordt via diverse kanalen, Wat ik onder meer doe, is berichten op de website plaatsen, (sociale) media bijhouden en het onderhouden van contacten.

Zo heb ik het Montfort College in Rotterdam in het schooljaar 2017-2018 geholpen met hun externe communicatie. Ik begeleidde toen een projectgroep van acht leerlingen die actief was op sociale media. Wij verzorgden vlogs, Instastories en foto’s die via verschillende communicatiewegen bij leerlingen uit groep 8 kwamen. Het leverden 65 meer inschrijvingen op dan de voorgaande jaren. Dat vind ik een mooi aantal, gezien de school toentertijd 597 leerlingen telden.

Tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen zwemmen kortebaan 2016 (ONMK kb, 25 meter) in Sportcentrum Papendrecht heb ik voor alle communicatie gezorgd. Het evenement trekt meer dan duizend nationale en internationale amateurwedstrijdzwemmers om hun belangrijke jaarprestatie neer te zetten. Mijn taak was om de contacten met de pers te onderhouden, de organiserende club, de Papendrechtse zwemvereniging Z.V. De Geul, onder de aandacht te brengen en de kwaliteit van dit meerdaagse toernooi van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) op communicatiegebied te continueren.

Healthy Living Centre organiseerde in de zomer 2015 een Viva La Donnadag. Voor, tijdens en na deze verwendag voor vrouwen met kanker heb ik de communicatie verzorgd. Zo heb ik het evenement in diverse lokale en regionale media gepitcht, contacten gelegd met de doelgroep en ervoor gezorgd dat het festijn een onvergetelijke dag werd voor de vrouwen en hun naasten die meededen.